KALJANO PARUOŠIMO ETAPAI
Pateikiame detalią profesionalaus kaljano paruošimo instrukciją. Sek nuorodymus ir mėgaukis kaljanu savo namuose!
1 žingsnis
Į kolbą įpilame vandens, pieno ar gėrimų iki nurodytos vietos (rekomenduojame naudoti vandenį)
2 žingsnis
Užsukame stiebą ant kolbos. Tuomet ant stiebo uždedame lėkštę ir su tarpine ją pritvirtiname.
3 žingsnis
Ant tarpinės uždedame taurelę ir pripildome ją pasirinktu tabaku (tiek, kiek parodyta nuotraukoje)
*Įdėjus daugiau tabako – skonis nebus stipresnis
*Jei ruošiate maišyti keletą skirtingų tabako skonių – darykite tai prieš dedant į taurelę.
4 žingsnis
Ant taurelės uždedame kaitinimo kamerą
5 žingsnis
Įjungiame angliukų kaitinimo kaitlentę, uždedame du angliukus ir laukiame kol jie užkais. (Angliukus kaitiname kol pilnai parausta/apdega visos jo pusės, kitaip kitą dieną jausite galvos skausmą).
6 žingsnis
Uždedame kaitinimo kamerą ant taurelės. Naudojant žnyples atsargiai paimame įkaitusius angliukus ir įdedame juos į kaitinimo kamerą.
7 žingsnis
Uždedame kaitinimo kameros dangtelį ir jį uždarome. Palaikome uždarytą 4 min. Tuomet jį atidarome (kad būtų atviri orui pralaidūs tarpeliai).
*Jei patraukus dūmų nėra daug – galite palaikyti dar 1 – 2 min.
*Palaikius uždarytą per ilgai – gali sudegti tabakas.
8 žingsnis
Prieš pirmąjį dūmų traukimą prapučiame keletą kartų.
Galite mėgautis savo profesionaliai paruoštu kaljanu!
*Prapučiame nestipriai, nes kitaip pateks vanduo iš kolbos ir užgesins angliukus
PATARIMAI
- Rūkymo eigoje rekomenduojama kartais prapūsti kaljaną
- Angliukus rekomenduojama keisti kas 20 minučių. Jei norite taupyti angliukus, po 20min. šiek tiek uždarykite kaitinimo kameros oro padavimą ir taip leisite angliukams išlaikyti likusią šilumą ilgiau.
- Norint rūkyti kaljaną antrąjį kartą – rekomenduojama visą kaljaną išplauti ir kartoti paruošimo eigą.
- Viską išplovus BŪTINA išdžiovinti :taurelę, kaitinimo kamerą, kaitinimo kameros dangtelį.